Legile proprietății încă mai creează probleme

Mai puțin de două treimi dintre revendicatorii la Legea nr. 10/2001 a imobilelor naționalizate au primit soluție la dosarele înaintate. În județul Suceava au fost înregistrate 2631 de notificări, fiind soluționate 1706, respectiv 64,84% din total. Potrivit prefectului Orest Onofrei, în 15 de cazuri revendicatorii sau moștenitorii acestora și-au primit imobilele în natură, în timp ce în alte 396 de situații s-au făcut restituiri în echivalent.
 

Un număr de 15 solicitanți au beneficiat de compensații cu alte bunuri sau servicii, iar 79 de o combinare a măsurilor reparatorii. În 4 dosare, celor în drept li s-a făcut o retrocedare în natură, combinată, de asemenea, cu alte bunuri sau servicii, în timp ce 1091 de cereri au fost respinse. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că 155 de notificări au fost transmise către alte entități investite cu rezolvarea, potrivit legii, rămânând de soluționat încă 762 de solicitări. „Aplicarea acestei legi, precum și celor a fondului funciar și despăgubirea refugiaților din Basarabia și Bucovina, ca urmare a stării de război, mai creează încă probleme în județul Suceava”, a declarat prefectul Orest Onofrei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: