Taxa pentru prima înmatriculare

„…Ca să nu ajungem cimitirul de mașini al Europei”

Deputatul PNL de Suceava Mihai Sandu Capră a declarat, vineri, că taxa pentru prima înmatriculare nu a avut ca scop aducerea de bani la buget, ci limitarea numărului de mașini de ocazie importate, arătând că până în 2011 România trebuie să scoată din circulație autovehicule non-euro.
 

Dl Capră, membru al Comisiei de buget finanțe a Camerei Deputaților, a spus, într-o conferință de presă, că această taxă ar trebui să fie supranumită „taxa Sulfina”, arătând că ea a fost introdusă de fostul ministru PD al Mediului, dna Sulfina Barbu, astfel că liberalii sunt acuzați fără motiv. „PD-L duce populismul și demagogia la maxim, pentru că a introdus o moțiune simplă pentru o taxă de care este responsabil un membru PD-L, fostul ministru Sulfina Barbu”, a spus dl Capră. El a reamintit că, atunci când legea s-a discutat în Parlament, la aprobarea în Comisia de bu-get finanțe, PNL a propus un nivel redus al taxei, dar că, în urma votului PD și PSD, acest nivel al taxei a fost crescut. „Când a ajuns la Comisia de buget finanțe, noi, liberalii, am venit cu o taxă micșorată, dar s-a ajuns la nivelul mai mare ca urmare a amendamentelor introduse de deputații PD și PSD”. Dl Capră a arătat că Guvernul trebuie să se conformeze angajamentelor europene și că propune ca această taxă să fie pe principiul „poluatorul plătește”. „Nu s-a dorit ca această taxă să aducă bani la buget, ci de a descuraja importul de mașini de ocazie, ca să nu ajungem cimitirul de mașini al Europei”, a mai precizat dl Capră și a adăugat că, din 2011, România va trebui să scoată din circulație autovehiculele non-euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI