În condițiile actuale

Termica SA nu poate fi rentabilă

Potrivit primarului Ion Lungu, ar urma ca până în luna octombrie să se ia o decizie privind privatizarea societății de termoficare > Conform raportului firmei de consultanță, cea mai bună soluție ar fi vânzarea activelor actualei centrale electrotermice unei firme care să preia personalul și să continue investițiile
Primarul Sucevei, dl Ion Lungu, a declarat, joi, că strategia termoficării în municipiu prin privatizarea SC Termica SA trebuie dezbătută și aprobată în scurt timp, astfel încât cel târziu în luna octombrie a acestui an să existe o decizie clară în acest sens. Dl Lungu a spus într-o conferință de presă că, din 2009, orice intervenție de sprijin a statului pentru activitatea de termoficare se anulează, iar municipalitatea trebuie să se ocupe de acest serviciu. El a arătat că, în condițiile actuale, centrala electrotermică nu poate fi rentabilă, arătând că ea a fost construită pentru a produce energie electrică în cogenerare și pentru a furniza abur tehnologic societăților sucevene de aproximativ 200 de tone/zi.
 

„Căldura pentru populație era în secundar”, a spus dl Lungu care a arătat că, în prezent, societatea funcționează la 37% din capacitate. Edilul-șef a mai declarat că, potrivit raportului firmei de consultanță Schnecker van Wyk & Pearson, cea mai bună soluție pentru activitatea de termoficare este vânzarea activelor actualei centrale electrotermice unei firme, care să preia personalul aferent și să continue investițiile, în special pentru conformarea pe programul de mediu, cu creșterea gradului de utilizare la 80% din capacitate. El a adăugat că Termica SA urmează să rămână în su-bordinea Consiliului Local și să administreze cele două instalații de producere a agen-tului termic care erau folosite înainte pentru încălzirea orașului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: