Din cauza neînchiderii la timp a gropii de gunoi

Suceava cere păsuire de la Comisia Europeană

Conducerea municipalității acuză întârzieri la licitația de desemnarea consultantului organizată de Ministerul Mediului
Conducerea Primăriei Suceava s-a adresat Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile, cerând ca oficialii acestuia să solicite Comisiei Europene o derogare de la termenul-limită de închidere a platformei de deșeuri menajere a municipiului. Ion Lungu, șeful administrației municipale, a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa, că din cauza ministerului amintit, procedurile pentru înființarea noului depozit ecologic au bătut pasul pe loc.
 

„Este vorba despre cauze subiective și obiective, fiind vorba inclusiv de Ministerul Mediului la care s-a întârziat licitația pentru desemnarea firmei de consultanță și întocmire a proiectului”, a explicat ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că, deși termenul-limită era sta-bilit pentru 1 ianuarie 2007, din cauza contestării licitației, câștigă-torul a fost cunoscut înspre finele anului. Primarul spune că situația de la Sucea-va nu este singulară, exprimându-și spe-ranța că se va obține o amânare de circa un an de zile. Potrivit negocierilor la Capitolul nr. 22 „Mediu”, municipiul Suceava trebuie să renunțe la actuala groapă de gunoi până la 31decembrie 2008. Munici-piului i-a fost alocată, prin HGR o suprafața de 22,3 ha din zona Moara, pe care urmează a se înființa depozitul ecologic de deșeuri menajere. Ion Lungu crede că primele celule ale acestuia vor fi disponibile la finele lui 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: