Ce declarații fiscale trebuie să mai depună agenții economici în această lună

Până la sfârșitul acestei luni, agenții economici trebuie să mai treacă de cel puțin două ori prin fața ghișeelor Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP). Până pe 25 februarie, firmele trebuie să depună la sediul administrației fiscale declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat, împreună cu declarația privind obligațiile de plată la bugetele asigurărilor sociale și la fondurile speciale.
 

La aceste formulare se adaugă declarația privind accizele, decontul TVA și decontul special de TVA. Totodată, începând din acest an, societățile comerciale neplătitoare de TVA care la sfârșitul anului trecut aveau o cifră de afaceri de minim 10.000 și de maxim 35.000 de euro trebuie să declare toate facturile emise în 2007. Tot ca o noutate, vor trebui să declare facturile și plătitorii de TVA a căror cifră de afaceri, la sfârșitul lui 2007, era mai mică de 10.000 de euro, la un curs valutar de 3,38 lei. Nici transportatorii nu scapă de grija transmiterii documentelor către Fisc. Până pe 25 februarie, firmele de transport internațional trebuie să depună declarația informativă privind veniturile obținute din vânzarea de bilete. Drumurile reprezentanților unităților economice din județ nu se opresc însă aici. Până pe 29 februarie, vor trebui transmise finanțiștilor fișele fiscale pentru anul 2007, declarația informativă privind impozitul pe veniturile cu regim de reținere la sursă, pe beneficiari de venit, declarația informativă privind impozitul reținut pe veniturile cu regim de reținere la sursă pe beneficiari de venit nerezidenți, declarația anuală privind impozitul pe reprezentanțe și declarația informativă privind veniturile din economii obținute în România de persoanele fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI