„…Suntem în stare să facem măcar prelucrarea primară a lemnului”

Noua fabrică de cherestea de la Dorna Candrenilor, profilată pe mobilier școlar Inaugurarea fabricii de cherestea Dorna Candrenilor, amplasată pe Dealul Floreni, reprezintă un eveniment deosebit în viața comunității. Fabrica este o idee inedită care a venit din partea primarului comunei, dl Mihai Carp. „M-am supărat foarte tare când am auzit că exportăm”, declară dl Carp. „Am exportat bușteni și la unguri, dar am ajuns și în Africa, Orientul Apropiat, Orientul Mijlociu și m-am gândit că suntem în stare să facem măcar prelucrarea primară a lemnului”, mai precizează primarul din Dorna Candrenilor.
 

Fabrica care s-a inaugurat vineri va crea 14 noi locuri de muncă, fiind și o oportunitate pentru tinerii care termină cursurile de tâmplărie ale Grupului Școlar Dorna Candrenilor. Primarul a subliniat faptul că fabrica se va axa în principal pe executarea de mobilier școlar. Investiția se ridică la 19 miliarde de lei vechi, sumă alocată din bugetul local al comunei. Cu ocazia inaugurării fabricii, șeful Ocolului Silvic Dorna, ing. Cristian Donisă, a făcut câteva precizări referitoare la echipamentele existente. Domnia sa a precizat că fabrica este semiautomată, echipamentul fiind de proveniență germană. A fost făcută și o demonstrație de prelucrare a buștenilor în cherestea. „Ar trebui să ne gândim să punem în valoare și celelalte produse ale pădurii: plante medicinale, ciuperci, fructe de pădure”, este de părere dl Mihai Carp. În toamna anului trecut, la Dorna Candrenilor a fost prezent președintele României care a participat alături de cetățeni la plantarea de puieți, puieți care vor putea constitui o adevărată pepinieră pentru fabrica de cherestea, putând fi exploatați peste 80-90 de ani. Prezent la eveniment, deputatul Dumitru Pardău a făcut câteva declarații: „Am început să fac colecție de panglici de la Dorna Candrenilor, fiind in-vitat la toate inaugurările de noi obiective”. În continuare, deputatul Pardău a felicitat inițiativa primarului și a consiliului local care, conform lui, au demonstrat că sunt în stare să schimbe fața comunei Dorna Candrenilor. „Ceea ce s-a întâmplat astăzi este un plus pentru comună, pentru primărie, pentru dl primar care a demonstrat că are ini-țiativă și, la final, normal, se va răsfrânge asupra bunăstării locuitorii din comuna Dorna Candrenilor. Noi am colaborat foarte bine indiferent de culoarea politică a noastră și aceste lucruri se văd. Sper ca aceste obiective să aducă venituri la primărie care să fie folosite pentru dezvoltarea comunei”, a mai spus dl Pardău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: