„Mobila” Rădăuți, sancționată de comisarii de mediu de două ori în mai puțin de 5 luni

Totalul amenzilor se ridică la 140 de mii de lei, firma neavând autorizație de mediu și neluând măsuri de completare cu instalații de reducere a conținutului de noxe la centrala termică
 

Comisarii de mediu au amendat cu 60 de mii de lei SC „Mobila” Rădăuți. Sancțiunea a fost aplicată pe fondul acțiunilor de control efectuate la unitățile industriale mari poluatoare. Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, spune că pe adresa instituției pe care o conduce a fost primită o sesizare privind nerespectarea legislației de mediu, în urma verificărilor depistându-se nereguli pe linia nerealizării măsurilor de completare cu instalații de reducere a conținutului de noxe la centrala termică pe combustibil solid a firmei în cauză. De asemenea, nici până acum, unitatea nu a reușit să obțină autorizația de funcționare pe linie de mediu. Anul trecut, în octombrie, „Mobila” Rădăuți a mai primit o amendă de 80.000 de lei, unitatea neîmbunătățindu-și, potrivit programului de conformare, sistemul de filtrare a prafului de lemn din aerul evacuat prin instalația de exhaustare la Secția nr.1 „Producție”. Măsura trebuia luată până la finele lui august 2007, prin aducerea din Italia a unei instalații de 177,5 mii lei. Pe de altă parte, unitatea trebuia să efectueze lucrări la sistemul de ardere a deșeurilor din lemn în centrala termică, astfel încât emisiile să se încadreze în standardele prevăzute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: