„Mobila” Rădăuți, sancționată de comisarii de mediu de două ori în mai puțin de 5 luni

Totalul amenzilor se ridică la 140 de mii de lei, firma neavând autorizație de mediu și neluând măsuri de completare cu instalații de reducere a conținutului de noxe la centrala termică
 

Comisarii de mediu au amendat cu 60 de mii de lei SC „Mobila” Rădăuți. Sancțiunea a fost aplicată pe fondul acțiunilor de control efectuate la unitățile industriale mari poluatoare. Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, spune că pe adresa instituției pe care o conduce a fost primită o sesizare privind nerespectarea legislației de mediu, în urma verificărilor depistându-se nereguli pe linia nerealizării măsurilor de completare cu instalații de reducere a conținutului de noxe la centrala termică pe combustibil solid a firmei în cauză. De asemenea, nici până acum, unitatea nu a reușit să obțină autorizația de funcționare pe linie de mediu. Anul trecut, în octombrie, „Mobila” Rădăuți a mai primit o amendă de 80.000 de lei, unitatea neîmbunătățindu-și, potrivit programului de conformare, sistemul de filtrare a prafului de lemn din aerul evacuat prin instalația de exhaustare la Secția nr.1 „Producție”. Măsura trebuia luată până la finele lui august 2007, prin aducerea din Italia a unei instalații de 177,5 mii lei. Pe de altă parte, unitatea trebuia să efectueze lucrări la sistemul de ardere a deșeurilor din lemn în centrala termică, astfel încât emisiile să se încadreze în standardele prevăzute.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI