După turneul de la Piatra Neamț

Handbaliștii juniori III ai LPS Suceava rămân liderii seriei A

Cu 25 de victorii, două înfrângeri și 3 meciuri egal, elevii lui Macovei și Dugan nu mai au adversar
Handbaliștii juniori III ai Liceului cu Program Sportiv Suceava conduc detașați în clasamentul Seriei A din cadrul Campionatului Național și după încheierea, duminică, a celui de al cincilea turneu al anului competițional. Elevii lui Bogdan Macovei și Iulian Dugan au acumulat deja 53 de puncte în clasament, în spatele acestora stând, de altfel, o performanță deosebită: juniorii III ai LPS n-au pierdut decât două meciuri din cele 30 jucate până acum și au încheiat alte 3 cu rezultate de egalitate.
 

Prin diferență, ies la socoteală 25 de partide terminate cu victoria sucevenilor, care s-au calificat deja la turneul semifinal ce se va desfășura în luna aprilie anul acesta. Ultima „convocare” a sucevenilor a fost, între 14-17 februarie, la Piatra Neamț, acolo unde micii handbaliști au debutat cu o crudă victorie asupra ieșenilor: 40-14. Au urmat meciurile câștigate cu LPS Piatra Neamț (33-22), cu LPS Roman (25-34), cu LPS Vaslui (25-19), înfrângerea în fața LPS Bacău (28-33) și, în ultima zi de turneu, egalul (28-28) cu LPS Botoșani, obținut duminică, doar în ultimul minut de joc. În ciuda faptului că juniorii III au jucat la Neamț într-o sală extrem de friguroasă, a fost evidentă moleșeala handbaliștilor suceveni din ultimele două partide, pusă pe seama oboselii, dar și a faptului că sunt destul de detașați cât timp nimic nu se mai poate întâmpla, până la finalul disputelor din Seria A, ca ei să nu se califice la turneul semifinal. Lotul deplasat la Piatra Neamț de profesorii Macovei și Dugan a fost de această dată complet, salutară fiind reve-nirea în poartă a lui Andrei Bitolean, absent în turneul de la Roman din cauza unei accidentări suferite în luna decembrie. Mai mult decât salutară însă a fost evoluția lui Mihai Sandu, golgheterul echipei, care și-a scos echipa din multe momente de criză, un tânăr handbalist cu un simț deosebit al porții și care marchează din toate pozițiile. Prestații lăudabile au avut la turneul de la Piatra Neamț și Vlad Posmangiu, pivotul Mihai Gavrilovici, portarul de rezervă Bogdan Croitor și extrema dreaptă Ionuț Poloco-șeru, copii a căror valoare a crescut lună de lună. Antrenorii juniorilor III ai LPS Suceava vor suna aduna-rea foarte repede, pentru că luna martie va fi una în care se vor desfășura, la diferență de numai o săptămână, ulti-mele două turnee ale competi-ției, la Vaslui și Suceava. Chiar dacă prezența handbaliștilor suceveni în penultima fază a campionatului național nu mai este discutabilă, Bogdan Macovei și Iulian Dugan își doresc, în continuare, o pres-tație onorantă și în următoare-le 12 meciuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: