Discriminare electorală pozitivă

Pe măsură ce alegerile se apropie, sporesc și promisiunile electorale. Unele dintre ele de-a dreptul fără justificare și acoperire. Exemplu stă și o hotărâre a aleșilor municipali suceveni adoptată în ultima ședință a CL. Membrii deliberativului au votat, fără excepție și urmă de reținere, creșterea plafonului de acordare de gratuități pensionarilor care circulă pe autobuzele TPL de la 2,5 milioane lei vechi la 10 milioane de lei vechi. De teamă să nu scadă în ochii vârstnicilor, niciunul dintre consilieri nu a obiectat, ba din contra s-au grăbit să-și revendice, care mai de care, paternitatea demersului. Este adevărat că proiectul de hotărâre a fost întocmit de aleșii social-democrați, însă liberalii, însuși primarul Ion Lungu, au spus că s-au gândit la această măsură încă din noiembrie anul trecut. Aspect cel puțin curios, deoarece, în decembrie, CL votase reducerea numărului de pensionari cu gratuități.
 

Din cauza măriri pensiilor, de această facilitate urma să se bucure doar 650 de beneficiari, în timp ce alții 3000 puteau primi abonamente cu reducere de 50%. Acum, vor merge pe degeaba cu mijlocele de transport ale TPL în jur de 22000 de pensionari. Costul lunar al unui abonament a fost stabilit la 150 de lei vechi, ceea ce înseamnă o cheltuială de 40 de miliarde de lei vechi pe an. Sumă care este mai mare decât totalul impozitelor și taxelor adunate anual de la locuitorii reședinței de județ. Lăsând la o parte faptul că unii dintre pensionari au cu adevărat nevoie de suport financiar, trebuie spus, totuși, că mulți dintre ei se bucură de o discriminare pozitivă față de alte categorii de cetățeni. Este vorba despre lucrătorii cu salariul minim pe economie sau despre mulții salariați care lucrează pentru o remunerație de sub 10 milioane de lei lunar. Și asta fără a mai pune la socoteală că aceștia au și copii la școală, care e musai să plătească și ei abonamente, chiar dacă cu reducere. Astfel, alegerile din vară au adus un cadou nesperat și TPL, băgându-i în cont o mulțime de bani. Măcar de ar fi cu folos, salariații firmei lucrând, și ei, pentru doar 6 milioane lei vechi pe lună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: