Desant de controlori de la Ministerul Mediului în zona inundabilă Arbore-Clit

Verificările se concentrează pe cursurile de apă pe care sunt estimate creșteri însemnate ale debitelor în lunile martie și aprilie > Localitatea Arbore a fost puternic inundată în 30 iunie 2006, când 29 de case au fost luate de ape, iar 12 locuitori au murit înecați
Garda de Mediu Suceava va participa, începând de astăzi și până pe 1 martie, la o acțiune de verificare pe cursurile de apă. Campania este inițiată de Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, este coordonată de Prefectura Suceava și constă în controlarea zonelor care au avut de suferit de pe urma inundațiilor și în care puhoaiele au provocat pierderi de vieți în rândul populației.
 

De asemenea, demersul are în vedere cursurile de apă pe care sunt estimate creșteri însemnate ale debitelor în lunile martie-aprilie. Potrivit comisarului-șef județean Constantin Harasim, în județul Suceava va fi verificat arealul Clit-Arbore, implicit pâraiele Sasca, Clit și Solca. „Din punctul nostru de vedere, vom verifica starea de salubritate, existența unor depozite necontrolate de deșeuri, precum și existența unor depozitări de materiale, în special de lemn, pe malurile sau în albiile minore ale cursurilor de apă”, a spus dl Harasim, adăugând că depozitarea deșeurilor este interzisă și pe secțiunile de scurgere ale podurilor și podețelor, dar și pe formațiunile torențiale din apropierea zonelor locuite. Acolo unde se va constata existența depozitelor de deșeuri și material lemnos, care prin antrenare pot obtura secțiunile de scurgere a apelor mari, lucrătorii Gărzii de Mediu vor aplica persoanelor responsabile cu salubritatea sancțiuni drastice. În acțiune sunt cuprinși și membri ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor. Reamintim că localitatea Arbore a fost puternic inundată în 30 iunie 2006, când 29 de case au fost luate de ape, iar 12 locuitori au murit înecați.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: