Suceava, municipiul cu două centre administrative

Municipalitatea are în intenție promovarea și materializarea unui plan urbanistic zonal care să modifice fața zonei centrale a capitalei de județ
Ieri, în sala de ședințe a Consiliului Local, a fost organizată o ședință publică de dezbatere a Planului urbanistic zonal (PUZ) de amenajare a zonei centrale a municipiului Suceava. PUZ-ul respectivă consacră două centre administrative, respectiv cel al județului, în zona imobilului în care funcționează Prefectura și Consiliul Județean, precum și cel municipal, care are ca obiective principale sediul Primăriei, Universitatea „Ștefan cel Mare” și complexul de afaceri ce ar urma să se construiască pe locul actualului stadion „Areni”.
 

Ca element de noutate, a fost prezentată posibilitatea înființării de parcări subterane pentru autoturisme. Este vorba despre o parcare cu 382 de locuri pe un amplasament din perimetrul stadionului, una de 126 de locuri în parcul „Vladimir Florea” din apropierea sediului primăriei, alta de 106 locuri lângă magazinul „Bucovina”, una de 160 de locuri la hotelul „Bucovina”, una de 190 de locuri în locul fântânii arteziene din centrul municipiului, una de 164 de locuri în zona Autogării și ultima, de 105 locuri, pe actuala parcare din preajma Pieței agroalimentare centrale. Primarul Ion Lungu a declarat că, din punct de vedere urbanistic, amenajarea acestora este posibilă, menționând, însă, că trebuie obținute avizele necesare și urmărit dacă circuitul rețelelor subterane este de natură să permită intervențiile în cauză. Tot cu acest prilej, a fost discutată și posibilitatea înființării de parcări supraterane de reședință în trei locații din arealul central, acestea însumând 312 de locuri. În același context, ar urma să fie introduse sensuri unice pe strada Mihai Viteazu, în zona Policlinicii și pe strada Mărășești, în dreptul blocului turn din Areni. Primarul Ion Lungu subliniat că acum este vorba despre un proiect, acesta urmând a fi supus dezbaterii și aprobării Consiliului Local. „Este un pas important, deocamdată doar pentru zona centrală. Însă, în bugetul pe acest an avem sume consistente și pentru Planul urbanistic general (PUG), dar și pentru alte planuri urbanistice zonale. Astfel, după integrarea în strategia de urbanism, nu vor mai apărea interpretări și situații contradictorii” a spus dl Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: