Pentru perioada în care Suceava nu a avut contract cu o firmă specializată

Operatorii de salubritate își vor primi banii

Contractul de salubritate a expirat la finele lui 2006, licitația de atribuire a serviciului pe 2007 fiind contestată și blocată, timp de trei luni, de un competitor al câștigătorului Rosal Group
Societățile comerciale care au asigurat preluat și transportat deșeurile menajere din municipiul Suceava, pe perioada „vidului legislativ” în domeniu, își vor primi banii cuveniți. În intervalul 1 ianuarie-31 martie 2007, Primăria a încasat taxa de salubritate, însă niciunul din operatorii de salubritate de atunci, respectiv Rosal Group, Diasil Service, Test Prima și Florconstruct, nu a fost plătit.
 

Aceasta deoarece nu exista baza legală, contractul de salubritate expirând la finele lui 2006, iar licitația de atribuire a serviciului pe 2007 fiind contestată de un competitor al câștigătorului Rosal Group. „Am anunțat firmele respective că, de la 1 ianuarie 2007, contractele semnate de acestea cu asociațiile de proprietari nu mai sunt valabile, în Suceava fiind desemnat operatorul unic. Societățile în cauză au continuat să presteze serviciile pe baza contractelor cu asociațiile de proprietari pe care, ulterior, le-au dat în judecată, în vederea recuperării banilor. La rândul lor, asociațiile au chemat in judecată, în solidar, Primăria Suceava”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu. Domnia sa a ținut să precizeze că, în momentul în care instanța se va pronunța, executivul va trimite sumele cuvenite în conturile asociațiilor de proprietari, acestea urmând să-și onoreze obligațiile către cei patru presta-tori. Șeful municipalității a mai evidențiat că, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2007, în oraș s-a făcut curățenie, acesta nefiind lăsat de izbeliște, așa cum a insinuat consilierul local Viginel Iordache. Pe zi, în municipiul reședință de județ se adună 1000 mc de gunoi, iar dacă timp de trei luni de zile acesta nu ar fi fost ridicat „s-ar fi înregistrat un nou caz Napoli la Suceava”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: