Câmpulung Moldovenesc

Bilanț la Poliția Comunitară

Poliția Comunitară a municipiului Câmpulung Moldovenesc a făcut ieri, în cadru festiv, bilanțul activității anului precedent. Reuniunea, la care au asistat oficiali locali și șefi ai Poliției Comunitare din alte localități ale județului, a debutat cu o expoziție de tehnică și echipamente realizată cu participarea a două firme specializate.
 

Cu prilejul prezentării bilanțului, directorul executiv al Poliției Comunitare câmpulungene, Marian Dumitrescu, a făcut o prezentare echilibrată a împlinirilor și neajunsurilor din anul trecut. Partea negativă a bilanțului a indicat faptul că unii dintre polițiștii comunitari încă au probleme de mentalitate, ținută și atitudine, că nu se descurcă prea bine la folosirea computerelor și la limbile străine, dar și că nu întotdeauna se acordă polițistului comunitar respectul și sprijinul cuvenit în activitate, chiar și de către unii funcționari din localitate. Aspectele pozitive ale activității evidențiate au fost colaborarea excelentă cu Poliția și Jandarmeria, comunicarea permanentă cu structuri similare din județ, numărul mare de activități de prevenire și educative desfășurate inclusiv în instituții de învățământ, comunicarea din ce în ce mai bună cu cetățenii și implicarea unor agenți în depistarea unor persoane certate cu legea, în situații limită. Directorul executiv M. Dumitrescu a admis că trecerea instituției de la stadiul de „gardieni publici” și „oarecare servilism” în cel de „adevărați polițiști comunitari” aflați în „relații profesionale cu personalul Primăriei” se dovedește mai îndelungată și mai dificilă decât se aștepta la preluarea funcției, dar a precizat că „există voință și posibilitatea de a deveni ceea ce ne dorim cu adevărat, polițiști comunitari veritabili”. Activitatea desfășurată și eforturile de pregătire au avut parte de aprecieri și din partea unor invitați, între care șeful Poliției municipiului, comisar Dan Zoltan Apopei, și primarul Gabriel Constantin Șerban. Edilul-șef a folosit de altfel prilejul festiv pentru a înmâna diplome de excelență, pentru activitatea desfășurată, Poliției Comunitare, Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor câmpulungeni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI