Universitatea suceveană, gazdă a secțiunii Software Design a Concursului “Imagine Cup”

Tehnologia și entuziasmul au determinat alegerea

Dl Todi Pruteanu, coordonator al câtorva programe educaționale ale Microsoft Romania (în calitate de Academic Developer Evangelist), s-a aflat ieri la Universitatea “Ștefan cel Mare”, în pregătirea ediției din acest an a Concursului internațional “Imagine Cup” (aflat la a VI-a ediție și la a V-a care cuprinde România), al cărei secțiune de Software Design e organizată la Universitatea suceveană.
 

Într-o întâlnire la care au participat, din partea gazdelor, prof. univ. dr. Adrian Graur, rectorul Universității, conf. univ. dr. Alin Potorac și conf. univ. dr. Cristina Turcu, dl Pruteanu a declarat că relația cu USV este “mai puternică” din 2004, atunci când Microsoft a fost unul dintre sponsorii Concursului internațional studențesc “Hard & Soft” de la Suceava, specificând că “foarte puține universități cu tradiție din România au un astfel de concurs; de fapt este singura competiție internațională găzduită de o universitate locală”. Reprezentantul Microsoft a arătat că alegerea USV ca gazdă a secțiunii Software Design din cadrul “Imagine Cup” se datorează unei evaluări a potențialului sucevenilor realizată în timp. Au fost apreciate, astfel, deschiderea către “accesul la tehnologie” și faptul că Suceava este “o universitate care se interesează de acest aspect”; relațiile stabilite cu universitari suceveni (au fost numiți Alin Potorac, Cristina Turcu și Adrian Graur); calitatea studenților suceveni participanți la edițiile anterioare; evenimentele din cadrul “Academic Tour”, de prezentare a unor noi tehnologii, găzduite de Suceava; nu în ultimul rând “entuziasmul de la Suceava, care vine mai ales de la studenți, nu numai de la profe-sori”. Dl rector Adrian Graur a declarat că, la Suceava, “sunt create toate condițiile ca Microsoft să se simtă bine și să revină”. Potrivit dlui Pruteanu, Uni-versitatea “Ștefan cel Mare” este o “universitate medie”. Ca universități “mari”, el a enu-merat instituții de învățământ superior din București, Iași, Cluj, Timișoara; Suceava a fost comparată cu universități din Arad și Brașov, urmate de universități din Galați și Oradea. Am aflat că Software Design este cea mai populară dintre cele 9 secțiuni ale concursului. Ea se va desfășura între 16 și 18 mai, contându-se pe participarea unor echipaje reprezentând aproximativ 10 universități (din partea Sucevei, ne-a specificat dna Cristina Turcu, vor participa “cel puțin” 6 echipaje). Echipajul clasat pe locul 1 va mer-ge în finala de la Paris, iar primele 3 clasate vor beneficia de un program (ce presupune cofinanțare din partea ANCS) conținând, printre altele, un training de comunicare eficientă a rezultatelor (fiindcă nu este suficient ca prototi-purile premiate să fie valoroase, trebuie să se facă și cunoscute) și un workshop ce vizează penetrarea în mediul de afaceri. Din cele spuse de dl Todi Pruteanu am înțeles că Microsoft nu intenționează, printr-un astfel concurs de mare anvergură, să recruteze personal (deși unii dintre laureații anteriori au dorit să lucreze și lucrează la această firmă; de altfel, am aflat că la Microsoft lucrează și suceveni); câștigători din anii trecuți au acum propriile firme (iar unul dintre primele 10 site-uri românești este creat tot de un astfel de câștigător).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: