Suceveanca Camelia Iordache, președintele organizației „Salvați Copiii” România anunță

O campanie națională împotriva exploatării sexuale a copiilor

Ieri, la sediul MIRA din Capitală, a avut loc lansarea oficială a „Studiului privind exploatarea sexuală în scopuri comerciale a copiilor” și a manualului „Reabilitarea psiho-socială a copiilor retrași din trafic și alte forme grave de muncă”, în cadrul conferinței de presă organizate de „Salvați Copiii” România împreună cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și ILO-IPEC.
 

Potrivit sucevencei Camelia Iordache, președintele pe România a organizației, tot ieri a demarat campania națională împotriva exploatării sexuale în scopuri comerciale a copiilor, dezvoltată cu sprijinul Saatchi & Saatchi. “Scopul campaniei îl reprezintă sensibilizarea opiniei publice asupra consecințelor abuzului și exploatării sexuale asupra dezvoltării copilului, precum și cunoașterea și respectarea prevederilor legale care sancționează abuzul sexual asupra copilului. Obiectivele campaniei sunt promovarea legislației în domeniu, informarea și formarea profesioniștilor în domeniul prevenirii și intervenției în cazurile cu copii victime ale exploatării sexuale”, ne-a informat domnia sa. „Salvați Copiii” România este o organizație neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care promovează de 16 ani drepturile copilului, în acord cu Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membră a Alianței Internaționale „Salvați Copiii”, cea mai mare organizație independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 27 de membri și desfășoară programe în peste 100 de țări. „Salvați Copiii” România este implicată în diferite proiecte de educație, protecție socială și advocacy pentru copiii aflați în familii sărace, copiii victimă a violenței, copiii străzii, copiii refugiați, copiii din comunitățile dezavantajate, copiii cu dizabilități etc., lucrând cu copiii și familiile acestora pentru îmbunătățirea vieții lor de zi cu zi și crearea unor planuri de viitor. În programele derulate în anul 2006 au fost implicați 42.000 copii. „Salvați Copiii” România își utilizează experiența globală pentru a obține din partea organismelor guvernamentale decizii și inițiative de pe urma cărora să beneficieze toți copiii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: