11 + 2 + 1, la PD-L

Unsprezece primari din județul Suceava din două orașe și nouă comune de la PNL, PSD, PRM și PC, doi viceprimari PNL și un consilier județean PSD au anunțat, joi, că sunt simpatizanți PD-L și vor candida din partea acestui partid la alegerile locale din acest an.
 

Președintele PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a prezentat pe noii susținători ai partidului, aceștia fiind primarii PNL ai orașelor Broșteni, Salcea și cei ai comunelor Ostra, Stulpicani, Pârteștii de Jos, Șaru Dornei, Mănăstirea Humorului și Ciocănești, unul de la PSD din Dorna Candrenilor, un altul de la PC, din comuna Drăgoiești, și un primar PRM din comuna Râșca. Totodată, susțin PD-L viceprimarii PNL din Botoșana și Mănăstirea Humorului și consilierul județean PSD, Daniel Drăgoi. Toți au spus că nu intenționează să demisioneze din funcții sau din partidele pe care le reprezintă, pentru că altfel și-ar pierde funcțiile. De menționat este că în orașul Salcea primar este dl Ilie Lungu, fratele primarului PNL al Sucevei, dl Ion Lungu, care a anunțat, duminică, intenția de a candida la un nou mandat de primar susținut de PD-L. Dl Flutur a negat că asupra acestora s-ar fi exercitat presiuni pentru a-i determina să opteze pentru PD-L arătând că aleșii locali au aderat la proiectele PD-L. „Un partid de opoziție nu are pârghii să facă presiuni”, a spus dl Flutur. El a arătat că PD-L Suceava își propune să câștige majoritatea mandatelor de primar din județ, arătând că PSD trebuie să se obișnuiască să piardă, iar PNL plătește acum „taxa de aroganță” pentru că s-a bazat pe „cârja” PSD. Vicepreședintele PNL Suceava, dl Mihai Aurel Steiciuc, a declarat că primarii PNL care au anunțat că vor candida din partea PD-L, cu excepția celui de la Șaru Dornei, nu mai obțineau o nouă nominalizare din partea PNL pentru a candida pentru un nou mandat. „Este o reacție la faptul că oamenii cu șanse de a fi aleși vin la noi”, a spus dl Steiciuc. Președintele PSD Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat că PSD are oameni valoroși suficienți. El a spus că în cazul consilierului județean Daniel Drăgoi este „o poziție a cultului din care face parte”, iar în ceea ce privește primarul de Dorna Candrenilor s-a întrebat dacă acesta a fost serios când a venit în PSD sau când pleacă din partid. Dl Mîrza a precizat că în aceste cazuri vor fi luate măsurile statutare ce se impun.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI