Ridicarea subvenției la energia termică, o mare problemă

În urma discuțiilor cu conducerea SC Termica, Primăria Suceava își propune ca, în acest an, să reabiliteze 13 puncte termice, pentru care va cheltui 9,4 milioane de euro. Totodată, alte 4 milioane de euro vor fi alocate pentru înlocuirea a 5 km de conducte din rețeaua de distribuție primară și 5 km din cea secundară, sursa fiind creditul pentru Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.
 

Edilul-șef Ion Lungu spune că toate acestea au drept scop asigurarea energiei termice la un preț suportabil pentru populație. „Avem o mare problemă, pentru că, așa cum se știe, începând din 2009 nu se vor mai da subvenții, nici măcar cea parțială pentru aprovizionarea cu cărbuni”, a precizat primarul, adăugând că, până la finele anului, pe masa Consiliul Local va ajunge o strategie în acest sens. Pe 11 februarie, la Brașov va avea loc o întâlnire cu toți factorii implicați, purtându-se discuții pe marginea Programului „Termoficarea 2008-2014” și a modalității de implementare a acestuia. Ion Lungu speră ca, în 2008, să atragă, pe această cale, de la bugetul de stat, o finanțare nerambursabilă de 5 milioane de euro. „Avem studiile de fezabilitate, iar indicatorii tehnico-economici ai investițiilor au fost aprobați în CL, ceea ce ne îndreptățește că vom primi respectivii bani”, a arătat dl Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: