Prefectura și Universitatea Suceava vor să devină o „echipă”

Prefectura județului Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” din municipiul reședință de județ au semnat ieri un parteneriat prin care pun bazele colaborării pe acest an. Scopul acestuia este, conform actului semnat de prefectul Orest Onofrei și de rectorul Adrian Graur, „realizarea în comun a unor programe de cercetare științifică, acțiuni, activități și proiecte cu caracter informațional și aplicativ, dezvoltarea cooperării instituționale în vederea modernizării și adaptării educației universitare la cerințele dezvoltării economico-sociale a județului, în context european”.
 

Conform protoco-lului semnat, cele două instituții vor colabora pe o perioadă de 5 ani, obiectivul comun fiind „promovarea unor proiecte de cercetare științifică și participarea cu pro-iecte comune la competițiile pentru finanțarea cercetării științifice lansate atât în România, cât și la nivelul UE, Băncii Mondiale etc.”. Prefectul a declarat ieri că se așteaptă ca Suceava să devină în următorii ani un centru universitar de prestigiu în România, care să poată oferi specialiști și profesioniști pe piața muncii. La rândul său, rectorul Adrian Graur a mulțumit prefectului pentru interesul arătat față de învățământul univer-sitar sucevean și a spus că Universitatea „Ștefan cel Mare” va fi un partener serios în acest proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: