La IPJ Suceava, consfătuire despre protejarea patrimoniului cultural sucevean

Profitând de prezența în zonă a domnului comisar-șef Aurel Condruz – șeful Serviciului Protejarea Patrimoniului Cultural Național, din cadrul Direcției de Investigații Criminale al IGPR, la sediul I.P.J. Suceava a fost organizată ieri o consfătuire de lucru cu participarea reprezentanților instituțiilor din județ ce au atribuții pe linia protejării patrimoniului cultural național: Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național a Județului Suceava, Consiliul Județean Suceava, Primăria Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Inspectoratul în Construcții Suceava, Direcția Județeană pentru Accize și Operațiuni Vamale Suceava.
 

Gazdele Poliției județului Suceava au fost adjunctul IPJ Suceava, comisar-șef de poliție Mircea Smoleac, și ofițerul pe problematica de patrimoniu – inspector principal Silvica Petrea. Cu această ocazie, s-au dezbătut disfuncțiile și vulnerabilitățile identificate în domeniul protejării patrimoniului cultural național la nivelul județului Suceava. “Toți participanții și-au exprimat în mod liber punctele de vedere și au concluzionat că trebuie să ne unim forțele pentru a elimina aceste neîmpliniri și aspecte negative referitoare la protejarea patrimoniului cultural mobil, imobil (monumente istorice), arheologic și imaterial. În acest sens, am făcut referire la necesitatea modificării anumitor prevederi legislative, cât și instituirea unor reguli clare (metode de lucru), care să conducă la impulsionarea clasării din oficiu a bunurilor culturale mobile și imobile. De asemenea, s-a punctat necesitatea punerii în valoare a acestor bunuri, în special prin crearea posibilității de a fi vizitate de către publicul larg, precum și a cercetătorilor cu posibilități de editare și publicare a lucrărilor în domeniu. La final, s-a stabilit în unanimitate realizarea unor asemenea întâlniri trimestrial sau ori de câte ori situația o impune”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. princ. Alin Botezatu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI