În cadrul unor proiecte

AREAS aduce alături tineri din 6 țări și din 9 licee sucevene

Tineri din Malta, Lituania, Estonia, Anglia, Polonia și Italia și din 9 licee sucevene participă în această perioadă la acțiuni cultural-artistice menite să contribuie la dezvoltarea schimburilor culturale, incluziunea socială și creșterea atenției față de mediul înconjurător. Totodată, ei vor participa la un training profesionist în documentarea activităților de tineret și transpunerea lor în filme de scurt metraj.
 

Toate cele de mai sus au loc în această perioadă, până pe 14 februarie, în cadrul a două proiecte desfășurate de Asociația Regionala de Educare a Adulților Suceava (AREAS). Potrivit unui comunicat al AREAS, primul proiect, care se referă la schimbul de tineri, se intitulează „European Young People Sharing Their Cultures –Tree Dressing Across Europe”, iar al doilea, de trainning internațional, se numește „Young European Film Makers – Creating A European Image”. Proiectele se derulează în cadrul programelor „Tineret în Acțiune” și „Proiecte de formare si rețele, finanțate de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale din România. În cadrul acestor activități participă aproximativ 60 de tineri din țările pertenere menționate și 90 de elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic “Petru Mușat”, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul Alimentar Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul Industrial „Samuil Isopescu” și Colegiul Național “Ștefan cel Mare”, toate din Suceava. Tinerii vor face vizite culturale în județ, vor participa la workshop-uri la liceele implicate și la trainning-uri tematice. Activitățile cuprinse în cele două proiecte vor culmina duminică, 10 februarie, în Piața Steagurilor de lângă Prefectura Suceava, când este programată o manifestare publică unde vor fi prezentate, sub forma unui puzzle, ideile creative a tinerilor europeni. Piesele de puzzle sunt confecționate din materiale reciclate de către fiecare grup reprezentativ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: