Pentru noul pachet de legi ale Educației

Conducerea IȘJ mai așteaptă propuneri

Conducerea IȘJ Suceava mai așteaptă, până pe 15 februarie, pe mail și pe fax, propuneri din partea cadrelor didactice din județ la proiectul legilor Educației, altele decât cele exprimate cu prilejul dezbaterilor din teritoriu, a precizat ieri șeful IȘI Suceava Petru Carcalete.
 

Domnia sa a spus că va efectua apoi o sinteză cu propunerile din teritoriu și le va trimite MECT pe 16 februarie. Dl Carcalete a mai spus că, la dezbaterea de săptămâna trecută la care a participant secretarul de stat MECT Svetlana Preuteasa, aceasta nu a adus „nimic nou”: „În sală nu a făcut altceva decât să prezinte acest proiect de lege, iar în momentul discuțiilor a părăsit sala, spunând că are conferință de presă la PNL”. Inspectorul general al IJȘ a mai informat că, înaintea dezbaterilor de la Școala Filadelfia, dna Preuteasa a fost invitată la sediul IȘJ, la ora 9, conform programului, dar a refuzat, „motivând că nu am așteptat-o la intrarea în județ”. Reamintim că, în județ, pe zone, s-au desfășurat dezbateri privind noile proiecte de lege, printre propunerile dascălilor suceveni fiind finanțarea unitară din surse guvernamentale, rămânerea clasei a IX-a la liceu, iar a clasei pregătitoare – la învățământul preprimar, organizarea admiterii în liceu doar pe baza unui examen la nivelul școlii, fără repartizare computerizată, și organizarea examenului de titularizare la nivel național, nu de către școală.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI