Concurs pentru inspectori IȘJ

Candidații trebuie să declare că nu au făcut poliție politică

Inspectoratul Școlar Județean Suceava scoate la concurs 21 posturi vacante de inspector școlar și inspector școlar de specialitate, din totalul de 30 posturi de inspectori, perioada înscrierilor fiind între 7 și 15 februarie. Inspectorul general al IȘJ, prof. Petru Carcalete, a precizat ieri că sunt de fapt 19 norme întregi, unele posturi fiind cu jumătate de normă.
 

Dintre posturile cu o normă întreagă libere, le menționăm pe cele pentru învăță-mântul primar și special, pentru engleză, franceză, matematică, educație fizică, minorități, limba ucraineană. Sunt și posturi cu două nor-me, precum cele de inspector la managementul resurselor umane și pentru limba și literatura română. „Posturile libere se datorează expirării mandatului de 4 ani al inspectorilor respectivi. Există un singur inspector care iese la pensie și a funcționat cu delegație, pentru că postul nu a fost ocupat anul trecut, iar anul acesta este din nou scos. Toate posturile libere de inspector sunt scoase la concurs, indiferent de motiv”, a declarat dl Carcalete. Domnia sa a mai precizat că dacă vor exista dosare incomplete ale candidaților la acest concurs acestea vor fi respinse. Pot candida pentru postul de inspector al IȘJ profesorii cu studii superioare de lungă durată, titulari pe post, cu gradul didactic II și o vechime la catedră de minim 8 ani, care au obținut în ultimii 3 ani doar calificativul „foarte bine” și nu au avut nicio sancțiune în anul școlar în curs. Printre documentele care trebuie prinse la dosar amintim CV-ul, care tre-buie să fie ”după model european”, evaluarea acestuia fiind o probă aparte din concurs, și un certificat medical. Nu în ultimul rând, candi-datul trebuie să aibă la dosar o declarație pe propria răspundere că nu a desfășurat activități de poliție politică. Concursul propriu-zis pentru inspectori va avea loc în martie și va cuprinde 5 probe – CV-ul, la care trebuie obținute minim 21 puncte din cele 30, evaluarea recomandării CA al școlii din care provine profesorul candidat, evaluarea inspecției la clasă cu un minim de 24 puncte din cele 30 maxim posibile, proba practică (24 puncte din 30) și interviul, care cuprinde un test grilă cu întrebări din managementul educațional și legislația școlară, probă care poate fi trecută cu un minim de 21 puncte. În total, pentru a fi admis, candidatul trebuie să obțină 111 puncte din maxim de 150, cu condiția promovării fiecărei probe în parte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: