Arhiva PCR, în pericol de deteriorare

Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a atenționat, marți, factorii guvernamentali suceveni că arhiva PCR, adăpostită într-o fostă cazarmă la Aeroportul Suceava, riscă să se deterioreze, întrucât clădirea nu este întreținută corespunzător.
 

Dl Mîrza a spus, într-o conferință de presă, că arhiva PCR este depozitată în condiții improprii într-o fostă cazarmă care aparține Consiliului Județean Suceava, iar reprezentanții Arhivelor Naționale din Suceava nu au întreținut-o corespunzător. El a arătat că această clădire s-a degradat și că apa intră în spațiile unde sunt depozitate documentele. „Când va fi desecretizată arhiva PCR aceasta va fi degradată și nu se vor putea reconstitui anumite lucruri. Guvernul ar trebui să intervină și să salveze această arhivă și să nu se caute apoi vinovații”, a spus dl Mîrza. El a arătat că filiala Suceava a Arhivelor Naționale putea măcar să întrețină aceas-tă clădire, în condițiile în care nu plătește nimic pentru spațiul pe care îl folosește pentru depozitare. Pe de altă parte, prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, a declarat că există un proiect ce trebuie finanțat pentru construcția unui sediu al filialei Sucevene a Arhivelor Naționale, arătând că și actualul sediu al acestei instituții este impropriu. Arhiva PCR Suceava a fost depozitată, în urmă cu cinci ani, într-o fostă cazarmă de pe Aeroportul Suceava, după ce a fost mutată din subsolul Palatului Administrativ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: