Președintele Tribunalului Suceava are soluția eradicării penuriei de magistrați

Președintele Tribunalului Suceava, judecător Doru Bunduc, ne-a informat ieri, că, dată fiind situația precară a ocupării posturilor de magistrat la instituția pe care o conduce, va propune CSM ca promovarea judecătorilor să se facă după criterii mult mai elastice decât în prezent.
 

Domnia sa este de părere că angajarea judecătorilor s-ar putea face cu persoane care lucrează în sistemul judiciar pe bază de interviu, cu respectarea legii: „Există mulți juriști, avocați etc., jurisconsulți, cu experiență în domeniu, care au cel puțin 10 ani vechime în sistem și care cred că ar dori să devină magistrați”. Pe 35 de posturi aprobate, în 2007, la Tribunalul Suceava nu au funcționat decât 26 de judecători. În ciuda acestui fapt operativitatea instanței a fost cu un procent mai mică decât anul trecut – 86,73%, a adăugat domnia sa. În altă ordine de idei, a informat magistratul, numărul mandatelor europene executate la nivel de Tribunal a fost de 27. Dintre acestea, 7 au privit cetățeni străini: 4 turci, un ucrainean, un moldovean și un iordanian. Au existat 101 petiții ale nemulțumiților soluțiilor date de instanță și 226 de cereri privind accesul la in-formații de interes public.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: