Pe cine cu cine schimbăm?

Scriam, cu vreo 4-5 luni în urmă, tot la această rubrică, despre timpul de lucru al parlamentarilor. Aceștia, la un program normal de 8 ore pe zi, muncesc trei zile și jumătate pe săptămână. Aceasta, în cazul celor conștiincioși. Dar cei învățați cu chiulul? Acum, că a început o nouă sesiune parlamentară, este bine să aflăm cum stau și la acest capitol. Anul trecut, arată un studiu al IPP, s-au înregistrat peste 3.200 (zile!) absențe, trecute în acte. Pentru că, pe lângă acestea, se estimează că mai sunt aproape 2.000 de absențe necontabilizate, când cei care au lipsit au fost sem-nați ca fiind prezenți de colegii lor săritori.
 

Sava BEJINARIU

Și, n-o să vă vină să credeți, toate absențele înregistrate au fost motivate. Chiar și în cazul în care doi parlamentari, cel puțin așa declară ei, au cerut să li oprească indemnizația pentru zilele în care au lipsit. Asta înseamnă că amenințarea conducerilor celor două camere că-i vor sancționa pe cei care lipsesc nu-i decât praf aruncat în ochii naivilor. Și dacă în joc nu este votarea unei legi importante pentru un partid, nici conducerile acestora nu se sinchisesc dacă trimișii lor în parlament înregistrează absențe cu nemiluita. Iar unii aleși îi iau fără jenă pe alegătorii lor de proști. Un deputat declara cu seninătate că absențele sale de la Comisia juridică se datorează faptului că a uitat să semneze condica. „Cât privește absențele în plen, eu nu mi le explic. Chiar nu înțeleg ce este cu absențele respective” (!). Și are destule: 36 zile lipsă la ședințele în plen și 53, la comisie. Așa că e firesc să vrem schimbarea clasei politice. Ce ne facem însă când, spre exemplu, din primii zece cu cele mai multe absențe, 8 (cu 635 zile lipsă!) sunt politicieni tineri? Pe cine cu cine schimbăm, când aproape toți sunt la fel?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: