Patru primării sancționate pentru necolectarea selectivă a deșeurilor

Comisarii de mediu au amendat cu câte 15.000 de lei executivele din comunele Moara, Șcheia, Ilișești și Grănicești
Săptămâna trecută, 4 primării din județ au fost sancționate de către lucrătorii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava. Comisarul-șef Constantin Harasim a declarat ieri, într-o conferință de presă, că fiecare dintre acestea a primit câte o amendă de 15.000 de lei, pentru neasigurarea colectării selective a deșeurilor din raza de competență.
 

Este vorba despre Moara, Șcheia, Ilișești și Grănicești, acestora fiindu-le pus în vedere să se conformeze obligațiilor legale. Comisarii de mediu suceveni desfășoară o campanie de verificări privind implementarea și respectarea legislației de mediu în sfera așezărilor umane. Aceasta urmărește asigurarea serviciilor de colectare de la populație a deșeurilor menajere, reciclabile sau din construcții. Descinderile au ca scop constatarea prezenței respectivelor servicii prin structuri proprii sau prin delegarea atribuțiilor privind salubritatea către operatori specializați. Concomitent, este controlat modul de salubrizare a cursurilor de apă și drumurilor principale, precum și de desființare a depozitelor de materiale lemnos sau de agregate minerale de pe malurilor apelor curgătoare. Totodată, în atenție stă și întocmirea programelor îmbunătățirea a spațiilor verzi și asigurarea, până în 2010, unei suprafețe de 20 mp/cap de locuitor de spații verzi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: