O sută de cai au fost sacrificați pe motiv de anemie infecțioasă

Intermediarii pot prelua caii bolnavi de anemie infecțioasă de la deținători, în vederea transportării lor înspre sacrificare la abatorul specializat din Alexandria. Declarația a fost făcută, într-o conferință de presă, de directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară, dr. Petrea Dulgheru, care a precizat că, în calitatea de președinte al Colegiului Județean al Medicilor și membru în forul legislativ al profesiei, a contribuit la înlăturarea vidului legislativ ce domnea pe această linie.
 

Domnia sa a precizat că, o bună perioadă de timp, din acest punct de vedere s-au înregistrat probleme la nivel național. „În caz contrar, proprietarii ar fi trebuit să-și ducă de unii singuri caii sacrificat la Alexandria, ceea ce este imposibil. S-au înregistrat unele sincope, de aceea banii nu au fost primiți tocmai la timp”, a explicat dr. Petrea Dulgheru. Șeful DSVSA a mai menționat că în județul Suceava mai există focare de anemie infecțioasă, anul trecuți fiind trimise la sacrificare, cu plata despăgubirilor de rigoare, 100 de cabaline.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: