Prevenirea, întotdeauna mai bună decât combaterea

În baza protocolului de colaborare încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în luna ianuarie, jandarmii suceveni au desfășurat la instituțiile de învățământ din județ activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională.
 

Astfel, la 10 licee și școli generale din municipiile Suceava și Fălticeni, lucrătorii specializați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava au prezentat, în cadrul orelor de diriginție, teme vizând prevenirea violenței stradale și consecințele consumului de alcool și droguri. Totodată, elevii au fost îndrumați asupra conduitei pe care trebuie să o aibă pentru a nu fi victime ale faptelor antisociale, fiindu-le prezentate riscurile și amenințările la care sunt expuși, precum și drepturile de care dispun. Acțiunea va continua în perioada următoare la toate cele 34 instituțiile de învățământ din județ în zona cărora Jandarmeria Suceava asigură ordinea și siguranța publică. În luna ianuarie, în cadrul acțiunilor desfășurate de echipajele de ordine și siguranță publică, au fost prevenite sau combătute un număr de 10 acte de violență împotriva minorilor și au fost sancționate contravențional 79 persoane, în special pentru consum de băuturi alcoolice, pătrundere fără drept în școli sau adresare de cuvinte jignitoare. „În vederea asigurării unui climat de liniște în zona instituțiilor de învățământ, jandarmii suceveni sfătuiesc elevii să solicite sprijinul lucrătorilor instituției noastre ori de câte ori observă încălcarea normelor legale. În acest sens, pot apela și numărul de telefon al Jandarmeriei Române – 956 sau numărul unic de urgențe – 112”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, lt. Bogdan Cornaci.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: