Dragoș Juravle lasă fotoliul de director executiv al DADR pentru cel de șef al APIA

Liberalul Dragoș Juravle este, începând de ieri, șeful Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Suceava. Numirea în funcția de director a fost făcută prin decizie a directorului general al APIA, Dan Gherghelaș, dl Juravle ocupând fotoliul lăsat liber de Neculai Perju, care și-a dat demisia de la conducerea instituției sucevene din motive personale. Dl Perju nu va părăsi, însă, sistemul, activând ca șef al Serviciului „Control în teren” al APIA Suceava.
 

Dragoș Juravle a fost, de la începutul lui 2005 și până pe 1 februarie 2008, director executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Nu se întâmplă pentru prima dată când DADR este părăsită de un membru al conducerii, directorul adjunct Lya Chiriac plecând la APIA în urmă cu circa un an și jumătate de zile. Postul lăsat vacant de către Dragoș Juravle urmează a fi adjudecat, interimar, prin ordin al ministrului Agriculturii, de către unul dintre cei 6 directori adjuncți ai DADR, cel mai probabil Valeria Semeniuc. Dl Juravle ne-a declarat că, la început de drum, prioritățile sunt legate de continuarea activității APIA. Pentru început, în cursul acestei luni vor fi a-chitate toate subvențiile restante către producătorii agricoli, ele însumând circa 10 milioane de lei. Pe de altă parte, Agenția a căpătat, zilele acestea, personalitate juridică, în momentul de față efectuându-se toate demersurile pentru completarea componenței structurilor necesare derulării activității conform noului statut. Dragoș Juravle precizează că, în luna februarie, una mai lejeră, o mare parte a personalului va urma cursuri de specialitate. Proaspătul șef al APIA Suceava a precizat că verificările în teren pentru acordarea subvenției europene la hectar au fost finalizate, primele plăți fiind așteptate începutul lunii martie. „În continuare, ne pregătim pentru primirea dosarelor privind subvențiile pe hectar pe 2007, precum și a celor referitoare la ajutoarele financiare pentru gospodăriile populației”, a menționat Dragoș Juravele, în calitate de nou director al APIA Suceava. Numărul centrelor locale APIA va crește de la șapte la nouă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: