Câmpulung Moldovenesc

Conducerea PRM Suceava s-a împiedicat de lege

Conducerea județeană a PRM Suceava a încercat în mod ilegal să schimbe din funcție un consilier local din Câmpulung Moldovenesc și nu i-a mers. Mai-marii suceveni ai partidului au încercat manevra printr-o simplă adresă oficială în care au anunțat că au hotărât înlocuirea consilierului local Liviu Timiș (reprezentant al PRM, dar căruia conducerea județeană a anunțat că îi retrage sprijinul politic), cu dna Lucica Matei, unul dintre următorii aleși pe lista pentru consilieri a PRM.
 

Consilierii câmpulungeni au aflat în plen despre această încercare, joi seară, la ședința lunară, și mulți au rămas stupe-fiați, pentru că nu s-a oferit vreo explicație și nu a înțeles nimeni cu ce a greșit partidului Liviu Timiș. Nici liderul local interimar al PRM, Virgil Macovei, nu a vrut să comenteze în vreun fel decizia forului județean PRM, iar victima demersului, Liviu Ti-miș, s-a mulțumit să ne spună doar că „orice democrație are li-mitele ei”. Situația survine după ce și soția consilierului, dna Ro-dica Timiș, a părăsit funcția de președinte al organizației locale PRM, iar locul său a fost luat, cu titlu interimar, de Virgil Macovei. În pofida intențiilor conducerii partidului, Liviu Timiș va rămâne însă consilier local, pur și simplu pentru că liderii județeni PRM nu au știut cum să îl elimine în mod legal. Potrivit precizărilor primite de la secretarul municipiului, Toader Mîndrilă, validarea unui nou consilier local se poate face numai prin hotărâre judecătorească, iar mandatul consilierului în funcție nu încetează decât la adoptarea de către Consiliul Local a unei hotărâri în acest sens. În consecință, șefii din partid nu îi vor putea lua lui Liviu Timiș locul de ales local decât după ce vor citi legea și o vor aplica.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: