Banii pentru comunitățile locale, împărțiți cu cântare politice

Membrii comisiei de buget-finanțe a deliberativului județean au o parte importantă de vină la împărțirea pe criterii politice a sumelor de echilibrare a bugetelor, a declarat ieri, într-o conferință de presă, vicepreședintele PRM al Consiliului Județean, Stela Acatrinei. „Membrii comisiei de buget-finanțe nu au cunoscut realitatea sau au fost influențați, cântărind cu unități de măsură diferite fiecare localitate”, a evidențiat adjunctul șefului executivului județean.
 

Dna Acatrinei a exemplificat cu cazul administrației liberale din Fălticeni și a celei social-democrate din Rădăuți, care la populație, număr de locuitori și realizări financiare proprii comparabile, primul s-a ales cu 1,5 milioane lei, iar cel de al doilea, cu 2,28 milioane lei, cu o diferență de aproape 800 de mii de lei. În plus, după discuțiile din plen, Rădăuții s-a mai ales și cu o suplimentare de 200 de mii de lei, prin diminuarea, în mod egal, a sumelor repartizate municipiilor Suceava și Fălticeni, conduse de edili-șefi PNL. La fel și executivul din Gura Humorului, având la vârf tot un liberal, a primit, la repartizare cu 50 de mii de lei mai puțin. Stela Acatrinei a mai declarat că se poate vorbi și despre o campanie împotriva primarilor de la PRM, „care probabil nu au vrut să treacă nici la PSD și nici alte partide”. Această remarcă a fost făcută în condițiile în care, ca exemplu, executivului de la Râșca, condus de un membru al Partidului România Mare, i s-au tăiat 150 de mii de lei, banii fiind îndreptați înspre comunele Rădășeni, Preutești și Vatra Moldoviței. „Primarii respectivi au participat la alegerile locale ținând cont de doctrina partidului România Mare, o doctrină justițiară, națională, și nu au vrut să se mute de la un partid la altul, doar pentru avantaje politice de moment”, a reliefat vicepreședintele Consiliului Județean, subliniind că, și la rectificările de buget, anumiți demnitari fac ”lobby” pentru favorizarea unei anumite comunități. Dna Acatrinei nu a fost de acord cu văduvirea a 8 unități teritorial-administrative cu fonduri cuprinse între 50 de mii de lei și 150 de mii, fiind unul dintre cei 5 aleși județeni care nu au girat cu vo-tul lor acest transfer conside-rat neprincipial. „Nu am votat aceste amendamente la buget, pentru că banii nu a fost dați administrațiilor care cu ade-vărat aveau nevoie, având de cofinanțat proiecte importante sau de susținut investiții în curs de derulare”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean, Stela Acatrinei, menționând că unele localități nu au parte nici de un leu la capitolul investiții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: