Câmpulung Moldovenesc

Bani pentru Poliție și Jandarmerie

Mașinile Poliției înghit din ce în ce mai mulți bani publici, fără ca activitatea instituției să fie în mod vizibil mult mai eficientă. La o astfel de concluzie au ajuns o parte dintre consilierii locali câmpulungeni în cadrul ședinței lunare în plen. Ca urmare a solicitării conducerii Poliției și Jandarmeriei, primarul municipiului, Gabriel Constantin Șerban, a inițiat proiecte de hotărâri ale CL pentru alocarea de la bugetul municipal a unor sume pentru asigurarea carburantului necesar forțelor de ordine.
 

Propunerea a fost de alocare a 40000 lei Poliției și 10000 jandarmilor. Solicitarea polițiștilor s-a lovit însă de opoziție din partea unor consilieri locali. Cătălin Dunea Polesciuc a constatat că suma alocată pentru mașinile polițiștilor crește anual cu câte 100 de milioane de lei vechi și a apreciat că nu se ține cont de încasările la buget, în timp ce colegul său de consiliu, Virgil Macovei, a opinat că „spre deosebire de polițiști, jandarmii fac treabă și ar trebui să dăm la Poliție doar 200 de milioane și să dăm 300 de milioane la jandarmi”. Pentru că niciun reprezentant al polițiștilor sau jandarmilor nu a fost de față pentru a oferi lămuriri, consilierii locali au rămas la propriile argumente și, în final, au aprobat sumele așa cum au fost propuse de primar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: