Actualitatea culturală

¤ În ,,Zorile Bucovinei” (nr. 92, din 14 decembrie 2007), Maria Toacă publică, sub titlul, ,,Când dragostea ajută în afaceri” o convorbire cu Liliana Agheorghicesei, din care reproducem prezentarea ziaristei: ,,Un sunet de la prietena mea din Suceava m-a făcut să trec ieri dimineață pe la clubul de carte românească, deschis de curând la Cernăuți.
 

Ea se interesa dacă se bucură de solicitare cărțile expuse acolo, totodată informându-mă că literatura în limba ucraineană din librăria ,,Lidana” din Suceava este întrebată chiar și de vizitatori din alte județe. La noi, după cum mi-a spus vânzătoarea, în cele câteva zile de când s-a deschis librăria încă n-a reușit să facă mare comerț. Drept că intră din când în când câte un potențial cumpărător, însă când aude de preț, renunță la cartea ce-l interesează. Poate că mulți încă nici nu știu că pe strada Șalom Aleihim, nr. 5 există acest mic magazin, inaugurat prin străduința și apropierea sufletească a două femei, care scot la lumină cartea și-i deschid drumul spre inimile cititorilor. // Anume de ele – patroana firmei «Lidana», Liliana Agheorghicesei, și directoarea Editurii «Bukrek», Darina Maksymeț – depinde cât de încărcate vor fi rafturile acestei librării. Desigur, nu în ultimul rol îi revine interesului nostru pentru cartea românească, despre care ne-am tot plâns că-i ducem lipsa. Fără doar și poate, și patroanele, ca oameni de afaceri, își au interesul lor. În cazul Lilianei Agheorghicesei, însă, sentimentele patriotice au înlăturat interesul comercial, fapt subînțeles din dialogul cu această doamnă în fervoarea emoțiilor trăite la Cernăuți.” ¤ În ,,Curierul ucrainean” (nr. 107-119/2007), Decebal Alexandru Seul publică proza ,,Ca după o ploaie din zori”¤ Constantin Boboc este prezent cu grupaje de poezie în revistele ,,Candela” (iulie-sept. 2007). ,,Convorbiri literare” (nov. 2007), ,,Poezia” (iarnă 2007)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: