Primarul municipiului Rădăuți a prezentat raportul pe 2007

Primarul Mihai Frunză a prezentat Raportul privind starea economică, socială și de mediu a municipiului Rădăuți pentru anul 2007, ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, care a avut loc în sala de conferințe a Hotelului Gerald. Au fost prezenți, alături de consilierii locali, peste 100 de invitați (consilieri județeni, conducători de instituții, reprezentanți ai mediului de afaceri, mass-media locală, cetățeni).
 

„Acest raport nu se vrea o pre-zentare exhaustivă a activităților desfășurate de municipalitate în 2007, ci o reliefare a prin-cipalelor direcții în care am acționat pentru punerea în a-plicare a atribuțiilor care-mi revin potrivit legii”, a precizat primarul Frunză în debutul prezentării documentului în rezumat. Documentul conține date concrete referitoare la activitatea CL, a direcțiilor, serviciilor și compartimentelor din primărie, a instituțiilor subordonate (Muzeu, Casa de cultură, Biblioteca Municipală, Galeria de artă, Clubul Sportiv Municipal ș.a.), dar și a altor instituții din localitate – unitățile de învățământ, Secția de Jandarmi, Detașamentul de Pompieri, Poliția Municipiului, Spitalul, AJOFM – filiala Rădăuți, Clubul Sportiv Școlar și va fi postat pe site-ul primăriei (www.primariaradauti.ro), atât ca rezumat, cât și în formulă completă. Observații față de cele prezentate, dar și propuneri pentru anul 2008 au formulat consilierii locali Petrea Fasolă și Dorin Simota. Col. Ungureanu, din partea ISU Suceava, a apreciat colaborarea care a existat în 2007 între instituția sa și administrația rădăuțea-nă, recomandând ca în viitor să se aibă în vedere extinderea rețelei de hidranți exteriori și consolidarea clădirilor cu risc seismic. Dr. Diana Iliescu, care a renunțat la calitatea de consilier local pentru a deveni consilier județean, a spus că apreciază ceea ce s-a făcut în 2007, mai ales la Spitalul Rădăuți, cu implicarea sponsorilor, dar că trebuie rezolvată problema parcărilor. Nistor Tătar, directorul SC Servicii Comunale, a ținut să sublinieze că, anul trecut, Rădăuțiul a primit de la bugetul de stat 48,9 miliarde lei pentru termoficare și 10 miliarde lei vechi pentru extinderi rețele apă, prin efortul conducerii societății sale și al Primăriei. De asemenea, a detaliat partea de proiecte pe care Servicii Comunale intenționează să le depună spre finanțare în 2008. „Am luat act de aprecierile și de propunerile dumneavoastră. Bugetul și planul de investiții pentru anul 2008 este încă în lucru, încercând să-l ajustăm funcție de aceste sugestii și de recomandările cetățenilor, cu care ne-am întâlnit zilele trecute, în cadrul unor dezbateri publice. Sigur, ne-am fi dorit să spunem că am făcut mai multe, dar ne-am întins atât cât ne-a fost plapuma, adică bugetul de care am dispus și finanțările pe proiecte”, a concluzionat primarul Frunză.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: