Administrator al unei pensiuni din Șcheia

În colimatorul Poliției și Gărzii Financiare

Pe 18 ianuarie, SIF, din cadrul IPJ Suceava, împreună cu angajați ai Gărzii Financiare locale, au acționat în municipiul reședință de județ pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și comerțului ilicit. Pe scurt, a fost efectuată o razie, ocazie cu care s-au verificat 3 societăți comerciale, 2 asociații familiale, 4 persoane fizice autorizate, fiind constatate, totodată, 2 infracțiuni și 4 contravenții.
 

Valoarea amenzilor s-a cifrat la 11.000 de lei, în timp ce aceea a bunurilor confiscate a fost de 500 de lei, constând în 200 de pachete de țigări de contrabandă confiscate. Cu titlu de exemplu, în timpul verificării efectuate la o societate comercială din Șcheia, a fost sancționat administratorul Ioan Z., cu amendă în sumă de 2000 de lei (conform art. 4, pct. 1 al OUG 28/99) și, respectiv, 8000 de lei (pentru încălcarea pct. 6, litera e, a aceleiași norme). În speță, este vorba de o pensiune despre a cărei activitate și comisarii Gărzii Financiare Suceava emit dubii în legătură cu legalitatea. „Întrucât, din primele verificări, a rezultat că nu au fost înregistrate în evidențele contabile toate sumele încasate din activitățile de cazare și alimentație publică, în cauză vor fi continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de pedepsită de art. 9, lit. b, din Legea 241/2005”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: