Fundația ANA lansează o „provocare neguvernamentală” la granița dintre UE și Ucraina

Anul 2008 va fi unul al marilor provocări în sectorul non-guvernamental pentru Fundația ANA din Suceava, care de ceva vreme derulează cu real succes o serie de proiecte cu finanțare internă și chiar externă. Până în luna noiembrie a acestui an, reprezentanți ai ONG-urilor din județul Suceava și ai celor din Regiunea Cernăuți vor fi implicați într-un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul PHARE CBC 2005, proiect care își propune dezvoltarea capacității organi-zaționale a sectorului neguvernamental din cele două zone, în vederea derulării de programe de activități transfrontaliere comune.
 

Intitulat „Dezvoltare durabilă a parteneriatelor transfrontaliere”, proiectul își propune să pună bazele și să creeze contextul necesar colaborării dintre organizațiile neguvernamen-tale române și ucrainene și, de asemenea, va spori capacită-țile organizatorice ale instan-țelor neguvernamentale locale. Organizatorii acestui proiect sunt Fundația ANA din Suceava și Organizația Obștească de Tineret “Volun-tar” din Cernăuți. Președin-tele Fundației Ana, dl Nelu Todireanu, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că prin activitățile sale, proiectul va acționa asupra liderilor din organizațiile din județul Su-ceava și Regiunea Cernăuți, ur-mărindu-se instruirea acesto-ra cu privire la managementul resurselor umane și al resur-selor financiare într-o organi-zație neguvernamentală, pre-cum și în ce privește relația ONG – comunitate locală. De asemenea, ca urmare a deru-lării acestui proiect, se va realiza și un manual electronic de instrumente de dezvoltare organizațională pentru sec-torul asociativ local. „Pro-iectul își propune să contri-buie la conștientizarea nevoilor de formare în domeniul resurselor umane, atât la nive-lul persoanelor care lucrează în sectorul neguvernamental, cât și la nivelul autorităților locale, interesate de colaborări cu sectorul neguverna-mental în domeniul cooperă-rii transfrontaliere”, a mai spus dl Todireanu, explicând spre final că „proiectul va permanentiza cadrul de comunicare existent deja la nivelul celor două comunități transfrontaliere și va sprijini astfel multiplicarea inițiati-velor de cooperare româno-u-craineană ca factor de dezvoltare locală”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: