Astăzi Ia ființă Comitetul de coordonare a implementării proiectului ISPA

Astăzi, la societatea de utilități comunale ACET, este constituit Comitetul de coordonare a implementării proiectului ISPA. Acesta va fi format din 9 persoane și va avea ca președinte pe directorul firmei, Ștefan Groza. Potrivit primarului Ion Lungu, structura va mai cuprinde specialiști ai ACET, reprezentanți ai executivului, societății de consultanță, precum și ai constructorilor.
 

Cu același prilej, se stabilește și strategia de demarare și derulare a lucrărilor. „Sper ca demersurile să poată începe din această lună, să ne organizăm riguros, astfel încât lucrările la rețelele de apă și canalizare să decurgă în bune condiții”, a spus edilul-șef al Sucevei. Valoarea totală a investițiilor din cadrul Programului ISPA se ridică la 52,68 milioane euro, dintre care 33,442 milioane euro reprezentând finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, 12,55 milioane euro – participare a Guvernului României și 6,68 milioane euro – împrumut de la banca germană KFW. În urma licitațiilor, executantul sistemului de alimentare cu apă a fost declarat consorțiul TMUCB și ERG Termrom București, pentru suma de 14,89 mili-oane euro, în timp ce lucrările la rețeaua de canalizare au fost adjudecate de compania Ludwig Pfeiffer, Germania, cu un contract de 20,96 milioane euro. De modernizarea stației de epurare se va ocupa Dytras Spania, contra a 13,66 milioa-ne euro. Contractul de asistență tehnică a fost semnat cu firma germană Eptisa și are valoarea de 3,16 milioane eu-ro. În funcție de condițiile cli-matice, lucrările efective de reabilitare urmează să înceapă în primăvară și vor fi încheiate în decembrie 2010. Afectate vor fi 91 de străzi din toate cartierele Sucevei, atât pe par-tea de alimentare cu apă, cât și pe cea de canalizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: