Acțiuni dedicate lui Eminescu la Rădăuți

Astăzi, de la ora 10, Galeria de Artă din Rădăuți va fi gazda unei suite de manifestări dedicate lui Mihai Eminescu, avându-i ca protagoniști pe elevii Școlii Nr. 3 Rădăuți și Școlii cu clasele I – VIII „Luca Arbure” din comuna Arbore. Sub titlul „Porni Luceafărul…”, elevii celor două școli vor prezenta un montaj literar-muzical, soliști vocal-instrumentali vor susține recitaluri, se va recita din lirica eminesciană. Cu aceeași ocazie va fi prezentată cartea „Eminescu și Bucovina”, semnată de Victor Cozariuc și colaboratorii.
 

Cele două școli, între care există relații de frumoasă colaborare statornicite în timp, și-au propus să dedice poetului nepereche și alte acțiuni, în cursul acestei săptămâni: sesiune de referate, expoziții de desene, concursuri tematice, vizionarea filmului documentar „Eminescu”, dialoguri cu scriitori. La școala din Arbore, Cercul filatelic din localitate va organiza o expoziție de filatelie și cartofilie intitulată „Scriitori cu limba dulce ca un fagure de miere” și o expoziție de plachete cu scriitori români. La inițiativa Mișcării pentru Progresul Satului Românesc – Filiala Suceava, tot astăzi se va lansa un plic omagial Eminescu și toată corespondența ce va trece pe la Oficiul Poștal nr. 1 din Rădăuți va fi marcată cu o ștampilă specială, dedicată evenimentului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: