Întâlnire între fermieri și reprezentanți ai AIA, la Broșteni

Clarificarea inadvertențelor de identificare a loturilor

Reprezentanți ai Sucursalei APIA Vatra Dornei au fost prezenți, în zilele de 10 și 11 ianuarie 2008, în sala de sport de la Grupul Școlar „Nicolae Nanu” Broșteni. S-a ales acest loc deoarece sala are încălzire centrală și, în vreme ce afară erau multe grade sub zero, în sală au fost cel puțin 20 plus. Scopul întâlnirii cu fermierii din Broșteni a fost clarificarea unor inadvertențe de identificare a loturilor fermierilor pe fotogramele din avion, în vederea primirii de subvenții.
 

Având în vedere că fotogramele nu prezintă puncte de identificare (borne topografice, pâraie, izvoare, culmi etc.) a fost foarte greu de realizat clarificările. Totuși, cu tact și răbdare, cei veniți de la APIA Vatra Dornei au rezolvat cele mai multe cazuri. Au fost mai multe persoane de la APIA, toate au dat dovadă de tact, responsabilitate și solicitudine; din păcate, nu pot numi decât două dintre ele, pe care le-am cunoscut cu prilejul unei activități anterioare: Irimie Bighiu și Nuțu Cozan. Pentru asistență și sprijin, s-au aflat la întâlnire și reprezentanți ai Primăriei Broșteni: dl primar Stelian Chirilă, viceprimarul Vasile Candrea, ing. agronom Lenuța Florea și paznicii de pășune Marcel Aioanei și Ion Iftimuț. Pentru cei care n-au putut participa sau nu li s-a putut clarifica situația, reprezentanții APIA Vatra Dornei și-au manifestat disponibilitatea de a reveni la Broșteni, la o dată ce va fi comuni-cată ulterior. Pentru contactate și informații, tel. 370.023. Totul a fost aranjat ca la carte: pe ateliere de lucru, cu hărți și fotograme, iar fermierii au primit o solicitare scrisă, concentrați pe loturi și la o oră anume. S-au evitat cozile, înghesuiala și scandalul. Un sincer „bravo!” pentru organizare și eficiența întâlnirii. O spun și în calitate de mic fermier cu 2 ha de fânețe. (ION GAVRIL)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: