Potențialul turistic și economic, subminat de starea infrastructurii rutiere

Consiliul Județean Suceava își propune ca, anul acesta, să găsească surse cât mai consistente de finanțare pentru drumurile din administrare. Conducerea executivului este de părere că reabilitarea in-frastructurii rutiere va fi de natură să atragă investitorii, dar și turiștii.
 

„Ne-am propus să găsim surse de finanțare pentru drumurile județene, astfel încât să ne îndeplinim acest o-biectiv de mare importanță pentru județ și să punem în valoare potențialul economic și turistic al județului”, a declarat președintele CJ Gavril Mîrza. Șeful executivului județean spune că proiectele, în număr de 34, au valoarea de circa 300 milioane euro și vizează întreaga rețea de drumuri județene. Consiliul Județean administrează 1136,5 km de drumuri județene, dintre care 105,6 km cu îmbrăcăminte din beton, 367,8 km cu îmbră-căminte asfaltică ușoară, 169,4 km drumuri modernizate, 372,7 km drumuri pietruite și 120,78 km drumuri de pământ. Măcar pentru asigurarea unor condiții minime de siguranță și confort a participanților la trafic, se consideră că în drumurile din județul Suceava trebuie investite cel puțin 300 sute de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: