Ucrainenii vor să acorde mai multă atenție infrastructurii ce o leagă de județul Suceava

Autoritățile din Cernăuți intenționează să modernizeze partea ucraineană a punctului de trecere a frontierei Siret-Porubnoe, în condițiile în care în partea românească sunt mai multe căi de acces față de cele existente în partea ucraineană, a declarat, joi, președintele CJ Suceava, dl Gavril Mîrza. Acesta a spus, într-o conferință de presă, că a discutat cu șeful Administrației Regionale de Stat din Cernăuți, dl Vladimir Culiș, despre fluidizarea traficului la frontieră, în condițiile în care cetățenii români nu mai au nevoie de viză pentru Ucraina, iar regimul de acordare a vizelor pentru cetățenii ucraineni este simplificat.
 

El a arătat că omologul său de la Cernăuți și-a exprimat preocuparea pentru modernizarea părții ucrainene din PTF Siret-Porubnoe în sensul măririi numărului de culoare de intrare la fel ca cel din partea românească, ce a fost modernizat în 2005. Totodată, dl Mîrza a spus că CJ Suceava solicită ca punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus, care în prezent este rutier, să obțină statut de punct de trecere inter-național, iar punctele de trecere sim-plificată de la Izvoarele Sucevei și Ulma să obțină statut de punct de trecere rutier. Dl Mîrza a precizat că, potrivit datelor statistice, tendința de trecere a frontierei prin aceste puncte este în creștere. El a arătat că, în condițiile în care punctul de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei va fi deschis circulației rutiere, se scurtează cu 80 de kilometri distanța de parcurs dintre România și Polonia. Dl Mîrza a afirmat, în context, că printr-un proiect Phare CBC se modernizează drumul Benea-Moldova Sulița-frontiera cu Ucraina care are legătură în Ucraina cu un alt drum care făcea parte dintr-un culoar de transport din perioada administrației austriece în Bucovina și că va promova un proiect de modernizare a căii ferate Seletin(Ucraina)-Nisipitu (România) pentru a se crea o nouă cale feroviară de acces. În prezent, doar PTF Siret-Porumbnoe are caracter de punct de trecere internațional rutier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: