Societatea Drumuri și Poduri Suceava va reabilita centura ocolitoare a orașului Cernăuți

Firma suceveană va recicla și șoseaua Porubnoe – Cernăuți, infrastructura din regiunea parteneră de peste graniță urmând a fi reabilitată cu importante fonduri guvernamentale ucrainene
Societatea „Drumuri și Poduri” Suceava își deschide o filială în Regiunea Cernăuți, Ucraina. Afirmația aparține șefului executivului județean sucevean, Gavril Mîrza, aceasta survenind unei întâlniri din ultimele zile ale anului 2007 cu șeful Administrației de Regionale de Stat Cernăuți, Vladimir Kuliș.
 

Declarația dlui Mîrza a fost făcută pe fondul aniversării a 600 de ani de atestare documentară a orașului Cernăuți, prilej cu care ucrainenii declanșează ample lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere. Președintele Consiliului Județean subliniază că partenerii din Cernăuți au importante fonduri guvernamentale la dispoziție, însă duc lipsă de operatori de construcții specializați. „Se simte nevoia de constructori, întrucât nu au cu ce să realizeze lucrările pe care le au în program”, a explicat dl Mîrza, adăugând că filiala societății Drumuri și Poduri, se va ocupa, pentru început, de reciclarea la cald a șoselei Porubnoe-Cernăuți, pe o distanță de circa 40 km, cât și de cea a centurii ocolitoare a orașului Cernăuți. Dl Gavril Mîrza a precizat că, în perioada următoare, ucrainenii vor studia cadrul legal pentru constituirea filialei, demersurile urmând a se concretiza în cel mult două săptămâni. Administrația Regională de Stat din Cernăuți intenționează să procedeze și la modernizarea propriului aeroport, în acest sens cerând conducerii Consiliului Județean să faciliteze un contact cu firma germană care a câștigat licitația pentru investițiile ce vor demara la unitatea aeroportuară „Ștefan cel Mare” Suceava. O delegație de specia-liști condusă de Vladimir Kuliș va descinde la Suceava în a treia decadă a lunii ianuarie. Între județul Suceava și Administrația Regională de Stat din Cernuți există, de mai mulți ani, un acord de colaborare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: