Handbaliștii juniori III ai LPS Suceava sunt liderii grupei și după al treilea turneu

Cu un lot măcinat de accidentări, băieții lui Bogdan Macovei și Iulian Dugan au câștigat eroic toate cele 6 partide de la Iași
După cel de-al treilea tur-neu susținut de handbaliștii juniori III ai LPS Suceava, la Iași, este clar că băieții lui Bogdan Macovei și Iulian Dugan sunt hotărâți să joace măcar în turneul semifinal al competiției, din luna aprilie 2008.
 

Și li „se arată” aceasta din moment ce, sâmbătă, juniorii III au revenit acasă, din nou, în postura de lideri ai grupei A, cea mai tare grupă națională la acest nivel, pe care o conduc detașat cu 34 de puncte. Altfel spus, din cele 18 meciuri disputate în acest an competițional, sucevenii și-au adjudecat 17. La Iași, la turneul desfășurat în perioada 19 – 22 decembrie, tinerii handbaliști au câștigat tot, trecând nesperat de ușor chiar și de LPS Vaslui, adversarii ce le-au stat în coastă în acest campionat. Desfășurătorul victorios al turneului a debutat cu un 32 – 24 aplicat de LPS Suceava chiar gazdelor, după care au urmat „corecțiile” cu 28 – 20, 44 – 32, 35 – 23, 39 – 36 și 40 – 36 aplicate juniorilor III de liceele cu program sportiv din Piatra Neamț, Roman, Vaslui, Bacău și Botoșani. Meritul sucevenilor este cu atât mai mare cu cât au evoluat cu un lot „decimat” de accidentări, 70% dintre copii ju-când strângând din dinți de durere. Un adevărat exemplu de eroism a dat în acest sens portarul Andrei Bitoleanu care, cu genunchiul stâng aproape înțepenit, a apărat foarte multe dintre mingile adversarilor. Degete răsucite, încheieturi inflamate, mușchi tumefiați de lovituri – probleme cu care s-au confruntat Ma-rian Camilari, Mihai Sandu, Ionuț Polocoșeru, Iriciuc Cristian, Mihai Gavrilovici – au trebuit uitate, locurile bandajate tot mai strâns de la meci la meci. În ciuda dis-confortului fizic, sucevenii au tras cu folos, Sandu, Iriciuc și Gavrilovici „împănând” por-țile adversarilor cu mingi și aducând Sucevei cel mai bun golaveraj al grupei. „Băieții și-au făcut datoria, dar am avut și noroc, având în vedere că, la un moment dat, nu mai aveam pe cine trimite în teren. Lăsasem jucători importanți acasă, accidentați, iar cei pe care îi aveam acuzau mai toți dureri. Dar s-a terminat cu bine, copiii se pot bucura de vacanța de Crăciun și, imediat după aceea, vom începe pregătirea turneului din ianuarie, de la Piatra Neamț. Deși conducem în clasament, e încă devreme să ne gândim la turneul semifinal”, au declarat profesorii Macovei și Dugan. Au jucat pentru LPS Suceava: Andrei Bitoleanu, Ionuț Policoșer, Marian Camilari, Mihai Gavrilovici, Cristian Iriciuc, Daniel Matei, Mihai Botușan, Alexandru Tipa, Ale-xandru Ivan, Bogdan Croitor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: