Salonul artiștilor plastici amatori din județ

Ana Constantin, Premiul de excelență „opera omnia”

33 de artiști plastici amatori, cu 95 de lucrări, au deschis ieri Salonul anual al artiștilor plastici amatori din județ, la Muzeul de Istorie. Sunt artiști din Suceava, Fălticeni, Vatra Dornei și Gura Humorului. La vernisaj au fost decernate și premiile, pe secțiunile pictură, grafică, sculptură și arte decorative. Potrivit unuia dintre membrii juriului, pictorul Dumitru Rusu, „juriului i-a fost foarte greu să departajeze lucrările”, dar membrii săi au încercat „să împace toate elementele”.
 

„Câștigul mare nu reprezintă locul I sau II sau III, câștigul este al tuturor. Bucurați-vă că puteți bucura la rândul dum-neavoastră pe ceilalți, oferin-du-le ceea ce ați gândit prin tablourile dvs.”, a spus dl Rusu. La rândul său, direc-torul Muzeului Etnografic din Rădăuți, Traian Postolache, de asemenea membru al juriului, a apreciat că nivelul artiștilor a fost foarte „legat” și că ex-poziția e „coerentă”. Premiul de excelență „opera omnia” a fost acordat ar-tistei Ana Candrea Constantin, în vârstă de peste 80 ani, pre-zentă pe simeze mereu, la fiecare astfel de eveniment. La secțiunea pictură, Premiul I a fost obținut de Alina Elena Lăzăreanu, Premiul II, de Doi-na Mindi, Premiul III – Gheor-ghe Ropciuc. La grafică, Doina Catargiu a fost apreciată cu Premiul I, Simion Iuga, locul II, și Iulian Dziubinschi, locul III. Sculptură: Florin Crama-riuc, locul I, Liviu Jitariu, lo-cul II, Nucu Bența, locul III. Artă decorativă – Premiul I, Carmen Schley, Premiul II – Ramona Joian, Premiul III – Cristina Elena Chiriac. Pre-miul de excelență a fost în va-loare de 300 lei, celelalte fiind cuprinse între 250 și 100 lei. Potrivit caricaturistului Mi-hai Pînzaru-PIM, de asemenea membru în juriu, la anul va fi editat și un catalog al salo-nului. În același cadru au venit, cu 48 de obiecte de artă deco-rativă, împletituri din sfoară, copii de la Centrul de Servicii Comunitare Gura Humorului, lucrările fiind realizate de ei la cercurile de terapie ocupa-țională.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: