Microbuz pentru elevii din Țarna Mică și Țarna Mare

Unul din cele 26 de microbuze școlare repartizate de MECT școlilor din județul Suceava a ajuns la Fălticeni. Beneficiarii acestui mijloc de transport vor fi copiii din Țarna Mică, elevi ai claselor I-IV, care frecventează cursurile învățământului simultan și care vor fi transportați la Școala „Ioan Ciurea”, precum și elevi din suburbia Țarna Mare, care vor frecventa cursurile Școlii „Al.I Cuza” Fălticeni.
 

La recepția microbuzului, dotat cu 16+1 locuri, au fost prezenți pri-marul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, directorul școlii cu clasele I-VIII, „Al.I Cuza” Fălticeni, prof. Gabrel Baban, și bineînțeles șoferul primei curse a acestui microbuz, ing. Laurențiu Bălău (directorul pieței agroalimentare Fălticeni, care, îndeplinind cerințele pentru conducerea unui astfel de microbuz s-a oferit să-l aducă de la București la Suceava și acum la Fălticeni). Dl Bălău ne-a declarat că este o adevărată plăcere să conduci o asemenea „bijuterie”, numai că „cel care va fi șoferul angajat va trebui să aibă grijă de el ca de propriul lucru, iar copiii vor trebui educați pentru a păstra interiorul”. Au fost prezenți la recepția microbuzelor primari și di-rectori de școli mai ales din zona de munte a județului, acolo unde copiii erau nevoiți să străbată distanțe mari pentru a ajunge la școală. Se citea pe fața tuturor o mul-țumire care, dacă ar trebui tradusă, cred că ar suna cam așa „s-a rezolvat problema transportului elevilor spre școli”. Deși cererea a fost mare decât oferta, inspectorul general Lucian Lungu speră ca la o viitoare repartiție a MECT, care va continua și anul viitor programul destinat optimizării transportului școlar, județul Suceava să mai pri-mească astfel de microbuze.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: