Stela Acatrinei candidează pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean

Organizația Județeană a PRM Suceava anunță candidatura dnei Stela Acatrinei, secretar al Biroului Permanent al Partidului România Mare, la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Aceasta în perspectiva aprobării și promulgării prevederilor legale privind votul uninominal, pachet care prevede alegerea președinților executivelor județene prin vot direct, la fel ca și în cazul primarilor.
 

Liderul județean Gheorghe Acatrinei, soțul dnei Stela Acatrinei, spune că în multe țări din Europa președinții de regiuni sunt aleși prin vot universal și mai puțin indirect, de către consilierii regionali. Ex-senatorul de Suceava consideră, de aseme-nea, că atribuțiile șefilor ad-ministrațiilor județene vor trebui lărgite, conform cerin-țelor privind descentralizarea de la ministere la administrațiile locale. „Conside-răm că înscrierea în cursa electorală a dnei Stela Aca-trinei are un solid fundament, date fiind bogata experiență de lucrător în finanțe, cât și re-zultatele obținute, până acum, în funcția de adjunct al ac-tualului șef al administrației județene, Gavril Mîrza. Vice-președintele prezent al Con-siliului Județean se bucură de apreciere în rândurile masei largi a populației defavorizate din județ, la audiențele ținute, mii de persoane găsind re-zolvare la problemele lor. Totodată, Stela Acatrinei are aprecieri favorabile din partea primarilor din județ, cărora le-a acordat sprijin legal, in-diferent de culoarea politică a acestora. Dovadă stă și faptul că dna Acatrinei a fost aleasă cetățean de onoare a nu mai puțin de 10 comune conduse de edili-șefi de la alte for-mațiuni politice decât PRM”, a declarat ieri, într-o con-ferință de presă, dl Gheorghe Acatrinei, fiind convins că domnia sa va avea susținere din partea electoratului, cât și din cea a celorlalte formațiuni de pe scena politică suce-veană. Stela Acatrinei a de-clarat că, dacă partidul îi va cere acest lucru, se va supune deciziei. „Consider că am capacitatea, experiența și dorința de face bine în județul pe care m-am născut, am crescut, m-am instruit și am muncit 25 de ani. Fiecare este dator să își încerce capacitatea de a coordona, deci consider că pot face față unei asemenea exigențe”, a precizat dna Aca-trinei, care în prezent ocupă unul dintre fotoliile de vice-președinte al Consiliului Județean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: