S-au inaugurat Urgențele spitalului rădăuțean

> Modernizarea secției s-a realizat cu sprijinul dlor G. Schweighofer, C. Babiuc și a orașului Viena
Ieri a fost inaugurat și sfințit Compartimentul de primire a urgențelor din cadrul Spita-lului Rădăuți, după ce a fost modernizat. Așa cum se poate citi pe panoul de la intrare, modernizarea secției s-a reali-zat cu sprijinul lui Gerald Schweighofer, a lui Costel Babiuc și a orașului Viena. Datorită investiției de peste 100.000 de euro, tot ce ține de această secție (office-ul, sala de operații pentru mici intervenții, sala de chirurgie – aparate gipsate, cabinetul de consultații interne – cardiolo-gie, cele două saloane și cele 3 băi) a căpătat aspectul unei unități medicale occidentale.
 

Au fot invitați să taie pan-glica inaugurală cei doi oa-meni de afaceri implicați în proiect, Gerald Schweighofer și Costel Babiuc, precum și reprezentanții administrației publice locale: președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, prefectul Orest Onofrei și primarul Mihai Frunză. După ceremonia de sfințire, Gerald Schweighofer a decla-rat că este extrem de bucuros că s-a făcut inaugurarea înainte de Crăciun. „Este doar o parte din spital. Sperăm că ceea ce am făct aici va fi în beneficiul comunității. Sănătatea oame-nilor este foarte importantă, iar acesta este doar un mic sprijin. Trebuie să-i mulțu-mesc lui Costel Babiuc, care s-a ocupat aici de tot. Sărbă-tori fericite și un an mai bun!”, a urat omul de afaceri austriac. Atât președintele CJ Gavril Mîrza, cât și prefectul Orest Onofrei au rostit cuvinte de apreciere și mulțumire la a-dresa celor care au contribuit la modernizarea Urgențelor din Spitalul Rădăuți, comuni-tatea de aici primind astfel un frumos dar de Crăciun. Pacien-ții se vor simți mult mai bine, iar medicii și cadrele medi-cale au condiții mult mai bune pentru a-și face meseria și a fi de folos semenilor în sufe-rință. Primarul Mihai Frunză a adăugat că prezența investi-torilor austrieci Schweighofer și Egger la Rădăuți este o binecuvântare pentru zonă, nu numai prin afacerile pe care le dezvoltă, dar și prin gesturi ca cel de la spital. Costel Ba-biuc a afirmat că, așa cum îl cunoaște pe dl Gerald Schwei-ghofer, implicarea sa în astfel de proiecte este doar la în-ceput. Cu această ocazie, directo-rul Egger România, Ioan Lu-cian Banciu, a declarat că, în 2008, Grupul Egger se va ocu-pa de modernizarea a încă unei părți din Spitalul Rădăuți. Egger și Schweighofer sunt două firme austriece care in-vestesc circa 500 milioane de euro în zona Rădăuți, în afaceri din domeniul lemnului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: