Dotări pentru analize de ultimă oră

De la markeri tumorali până la concentrația de droguri din sânge

Laboratoarele policlinicii Bethesda au fost dotate cu 3 analizoare de ultimă generație, în valoare de peste 4 miliarde lei vechi, care vor permite o gamă extinsă și sofisticată de analize, de la markeri tumo-rali până la determinarea con-centrației de droguri din sân-ge.
 

Este vorba despre un ana-lizor automat pentru biochi-mie, care concentrează toate tipurile de teste biochimice într-un singur sistem, moni-torizează terapia medicamen-toasă, determină concentrația de droguri din sânge, protei-nele specifice, hormonii tiroi-dieni etc. Un alt analizor automat este Elecsys 2010, care face determinări nume-rologice la hormoni, markeri tumorali, markeri virali și osoși – pentru diagnosticarea precoce a cancerului, anemii, și altele. Aceste două aparate costă circa 85000 de euro. Al treilea este destinat hematolo-giei, permițând toate investi-gațiile sângelui, și a costat peste 37000 euro. Șeful policlinicii, dr. Ștefan Pușcașu, spune că prin ulti-mele achiziții laboratoarele au fost aduse la „un înalt nivel de performanță și la standarde europene”. „Aceste investiții au fost necesare pentru că Be-thesda dorește să-și păstreze ștacheta la standardul de ca-litate. Pentru că acum se află în plină reformare, vom introduce un sistem informatizat, care va permite ca medicii care fac trimiteri la Bethesda să aibă acces direct, securizat cu parolă, la rezultatele inves-tigațiilor, iar pacienții care au acasă e-mail să primească re-zultatele, tot cu acces secu-rizat”, a declarat dr. Pușcașu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: