Vatra Dornei și Gura Humorului se înfrățesc cu două localității poloneze

Municipiul-stațiune Vatra Dornei și orașul Gura Humorului se înfrățesc cu două localității poloneze. Este vorba despre Kozieglow și Koszecin, edilii-șefi ai părților semnând protocoale de parteneriat cu prilejul vizitei în voievodatul Silezia a unei delegații oficiale sucevene condusă de vicepreședintele Consiliului Județean Stela Acatrinei. Vizita are loc în cadrul comisiei mixte româno-polone, cu prilejul întâlnirii făcându-se propuneri de continuare a colaborării între județul Suceava și voievodatul Silezia.
 

Este vorba despre relațiile dintre Grupul Școlar Agricol Fălticeni și cel omolog din Zarnowiec, pe teme de reformă a învățământului agricol, tradiție și interculturalitate în educarea și formarea profesională a tinerilor. De asemenea, s-a pus accent pe colaborarea dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Universitatea Katowice, prin cursuri de vară, schimburi de studenți și cadre didactice, organizare de conferințe științifice, intensificarea schimbului între bibliotecari etc. În domeniul agriculturii sunt prevăzute contacte pe linia promovării metodelor și strategiilor de acor-dare a subvențiilor, precum și dintre cele dintre Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Suceava și instituțiile similare din Polonia. În sectorul silviculturii vor fi urmărite o-biective de interes comun privind ariile protejate, Parcul Național „Călimani”, modul de administrare a pădurilor, hergheliile, păstrăvăriile etc. Nu în cele din urmă, Direcția pentru Sport a județului Suceava propune organizarea de competiții de tenis de câmp, lupte greco-romane, volei, atletism și tir cu arcul. Între județul Suceava și voievodatul Silezia există un parteneriat de colaborare, acesta fiind semnat la Katowice, pe 14 aprilie 2000.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: