Rezultatele tezei cu subiect unic la geografie

Aproape jumătate din elevi au luat 9 și 10

Aproape 50% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la teza cu subiect unic la geografie au obținut note de 9 și 10, procentul de promovare la această disciplină fiind de 95,86. Și la istorie elevii s-au descurcat bine, 34,2 % dintre ei obținând note de 9 și 10. La istorie, promovabilitatea a fost de 96,11%. Rezultatele centralizate de IȘJ Suceava în urma tezelor care au avut loc marțea trecută, numai pentru elevii de-a VIII-a, arată o mediocritate redusă: 20,4% dintre elevi au luat note de 5 și 6 la istorie, iar 17,2%, la geografie.
 

Inspectorul general-adjunct Vasile Monacu consideră „normale” aceste rezultate, având în vedere că elevii de-a VIII-a se pregătesc mai mult pentru admitere și au trecut și printr-o simulare a tezei cu subiect unic, acumulând experiență. „În urma evaluării tezelor în cele 21 centre de evaluare, un-de au fost antrenați 140 profesori de geografie și 48 pro-fesori de istorie, putem afirma că s-au obținut rezultate foarte bune, conform așteptărilor noastre. Am constatat că rezul-tatul se încadrează în curba lui Gauss, ușor deplasată spre no-tele mai mari, ceea ce este co-rect în condițiile susținerii te-zei la o disciplină preferată, ele-vii având de ales între istorie și geografie”, a spus dl Monacu. Pe 14 decembrie a avut loc teza cu subiect unic la limba română, atât pentru elevii claselor a VII-a, cât și a VIII, care s-a desfășurat fără pro-bleme deosebite în județ, chiar dacă vremea nu a fost favorabilă. Evaluarea nu s-a de-finitivat încă la română. “Ne așteptăm ca la proba limba și literatura română rezultatele să fie comparabile cu cele obținute la matematică. Apreciez implicarea directorilor tuturor centrelor cuprinse în această activitate, care au rezolvat toate problemele”, a conchis dl Monacu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: